Wetenschaps- en innovatieprijs

De Federatie Medisch Specialisten reikt elke 2 jaar de Wetenschaps- en innovatieprijs uit. In 2019 wordt deze prijs toegekend aan een medisch specialist of onderzoeksgroep die zich onderscheidt met innovatief onderzoek.

Dit is onderzoek dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe diagnostiek en behandeling of op vernieuwing in de organisatie van zorg. 

Hoe werkt het? 

  • Tot 1 december 2018 kunt u uw publicatie insturen naar uw eigen wetenschappelijke vereniging.
  • Wetenschappelijke verenigingen beoordelen de voorstellen en selecteren uit de inzendingen het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde.
  • Deze inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. Vervolgens wordt bekendgemaakt welke 3 onderzoeken als beste beoordeeld zijn. De beoordelingscriteria zijn hier te vinden.
  • Tijdens een feestelijke uitreiking wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van 5.000,- euro (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten).

U kunt uw onderzoek tot 1 december 2018 insturen naar Bureau NVNG: digitaal via info@nvng.nl of per post naar Emmastraat 2A, 4811 AG Breda.